בעבר, על מנת לבצע שינויים בקירות הבית, עלה הצורך בשימוש בפטישים כבדים. פעולה אגרסיבית זאת הייתה טומנת בחובה לכלוך רב, מה גם שהתוצאה הסופית, במרבית המקרים, לא הייתה מושלמת מבחינת דיוק. כיום סוף כל סוף נמצא פתרון אלגנטי ויעיל בהרבה – שירותי ניסור קירות בטון שמתבצעים ע"י מכשור מיוחד. כיצד הדבר מתבצע ואילו הכנות הדבר דורש? להלן התשובות.
הצורך בביצוע שינויים בקירות הבית והזמנת שירותי ניסור בטון, יכול לעלות בכמה מקרים:
כאמור, כל השינויים שלעיל ניתנים לביצוע באמצעות פעולת ניסור מדוייקת. הדבר מתבצע באמצעות מסור דיסק עוצמתי שמצופה בשכבה דקה של יהלומים זעירים, ממש כמו שמנסרים משטחי עץ רגילים. המסור עצמו מקורר כל העת על ידי מים, מה שמאפשר עבודה רציפה ויעילה על גבי הבטון וחיתוך מהיר שלו.
השלבים בתהליך ניסור קיר בטון כוללים את הכנת השטח לקראת העבודה (ר' בהמשך) סימון תוואי הניסור לאורך הקיר, התקנה של המסור על גבי הקיר (ניתן לנסר גם באופן ידני, אבל העדיפות היא באמצעות מסילה על הקיר) ותחילת פעולה.
ישנן מספר פעולות מקדימות שחשוב לבצע על מנת שעבודות הניסור יוכלו לצאת לדרך. ראשית כל, יש לוודא כי אין מניעה הנדסית מלבצע ניסור של הקיר או הקירות המיועדים, שמא כל המבנה יתמוטט. דבר שני, יש לבדוק כי תוואי ניסור הקיר אינו כולל בתוכו תשתיות נדרשות כגון גז, חשמל, מים, טלפון, תקשורת וכו'. החברה המבצעת היא זאת שאמורה לאפיין את הקירות לפני תחילת העבודה ולייעץ לכם לגבי הפעולה הנדרשת.
במידה והוחלט שניתן לבצע את פעולת הניסור, יש לבצע את ההכנות הבאות:
אם יש לכם מסור בטון או מסור יהלום ניתן לנסות לנסר בעצמכם אך אם אין לכם הכשרה או ניסיון קודם בתחום הדבר לא מומלץ, בעבודות מהסוג הזה כדאי להשאיר לבעל מקצוע מנוסה את המשימה, ולא לקחת סיכונים שיגרמו לכם לעוגמות נפש והוצאות נוספות.