בשנים האחרונות אנו רואים תנופה בענף ההרכבה העצמית, יותר ויותר בלוגים ומדריכים צצים בכל יום על מנת לסייע בטרנד ה-DIY שכובש את העולם. ישנן הרבה סיבות למה אנשים נוטים כיום לבנות את הדברים בעצמם, חלק טוענים שזה בגלל הרצון לחסוך בעלויות ולוותר על בעל המקצוע וחלק טוענים שזה הרצון לחיבור מחדש עם תרבות הצריכה כדי שאנשים יחזרו להרגיש שהם חלק מהחיים של עצמם.
לא משנה מה הסיבה שאתם רוצים לבנות בשתי ידיכם את הפרויקט הבא שלכם, העיקר שתבלו על הדרך ושתשמרו על כללי בטיחות ועבודה נכונה. במאמר הזה נציע לכם כמה דרכים לשדרוג הבית מבלי לקרוע את הכיס.
מדינתנו אומנם לא בורכה בימים גשומים רבים אך השמש החמה שלנו הפכה אותנו למעצמה בכל הקשור להצללות וקירויים. בבואנו לדבר על קירוי והצללה בהקשר של הבית או החצר אז למעשה יש לנו שתי קטגוריות בולטות וחזקות: גגוני כניסה ופרגולות.
נתחיל בלדבר על גגון הכניסה שכן הרבה אנשים לא מבינים את החשיבות שבדבר ומתייחסים אליו כפריט עיצובי בלבד. אז נכון שמדובר על פריט שיכול לשדרג לך את הבית באם תרצה ולשדרג את המראה החיצוני של הבית באמצעות התקנה של גגון עץ למשל אשר נחשב לעיצובי יותר. אך מכיוון שהכניסה לבית היא אחד המקומות האסטרטגיים ביותר בבית, מקום אשר כל אדם עובר בו בהיכנסו או ביציאתו מהבית ולכן חשוב להבין את היתרונות של גגון כניסה.
גגון הכניסה מהווה הגנה ומכסה מפני גשם ושמש בכל ימות השנה, מדובר על מקום חשוב מכיוון שלמי מאיתנו לא קרה שהוא זרק את המפתחות בתיק ולקח לו 5 דקות למצוא אותם? עכשיו תדמיינו שיורד מבול בחוץ או שאתם גרים בדרום ושהשמש קופחת על ראשכם. הגגון נועד בדיוק בשביל הרגעים הללו.
התקנה של גגון בימנו כבר לא מצריכה איש מקצוע ובהרבה מקומות תוכלו למצוא גגון כניסה בהתקנה עצמית אשר יגיע עם הוראות הרכבה וכל החלקים הנחוצים, ההתקנה עצמה לא תיקח לכם יותר משעה במקרה הארוך ביותר.
בבואנו לדבר על פרגולות אנחנו כבר מדברים על הצללה ומקום ישיבה בלב ליבה של החצר, הפרגולה נועדה לאפשר לנו לארח או סתם לנוח בחצר ביתנו תוך כדי שהיא מהווה מכסה מפני פגעי מזג האוויר. התקנה עצמאית של פרגולות (לעומת גגונים) היא מעט מורכבת ולאלו מכם אשר אין להם ידי זהב היינו ממליצים להתייעץ לפחות עם בעל מקצוע על מנת להבין האם אתם מסוגלים להקימה בכוחות עצמכם.
לאחרונה אנו רואים כי מתחיל טרנד של חממות קטנות אך אנו במאמר אשר עיסוקו הרכבה עצמית ובנייה משפחתית ולכן לא נמליץ כאן על החממות הללו (למרות שהן מגיעות בשלל גדלים ומאוד נוחות אם אתם רוצים לגדל במיני חממה) אך כן נמליץ לכם לייצר קיר מטפס על מנת לכסות את אחד מקירות החצר בצמחייה יפה וירוקה, עוד פתרון אפשרי הוא איסוף של צמיגים ישנים ומילוי שלהם בחול אשר ישמש כאדנית ובכך לייצר אדניות נחמדות ואקולוגיות.
עוד טריק נחמד הוא לאסוף לבנים (לבני בנייה) ולמלא בחול אל החלל הריק שבין הלבנה ולייצר אדנית מודרנית יותר ובעלת מראה תעשייתי יותר מאשר הצמיג.
מכיוון שהגשם אינו מצרך אשר נפוץ אצלנו אנו נמליץ לכם להצליל את האדניות ואת פינת הירק שלכם על מנת שלא יזכו לשמש ישירה בכל שלבי היום (דבר אשר לא בריא למרבית הצמחים) וכמובן לא לשכוח להשקות אותם. פתרון השקייתי אחד הוא לקחת בקבוקי מים מלאים, לפתוח את הפקק ולדחוף את הבקבוק הפוך אל תוך האדמה, כך הצמח ישתה מתי שהוא צריך ואתם לא צריכים לדאוג להשקות באופן יום יומי או שבועי.
המטרה של פינת הירק היא לא רק לספק לכם צמחי תבלין אלא בראש ובראשונה להוסיף צבע וחיים לחצר הבית, קיימות מגוון דרכים נוספות שניתן להוסיף צבע לחצר מבלי לקרוע את הכיס אך לא ניכנס לכאן עכשיו, רק נמליץ לכם לבצע את הפעילויות הללו עם הילדים הקטנים אשר בבית מכיוון שכך אתם גם מייצרים זמן איכות משפחתי וגם הופכים את הילדים לחלק אינטגרלי מהבית וגורמים להם להבין את החשיבות של שמירה על הבית תוך כדי שאתם מייצרים קישוטים לבית.