בין אם יש לכם טלוויזיה חדשה ומתקדמת ובין אם טרם שדרגתם אותה, עולם הבידור הביתי כולו הולך לכיוון ברור: צמצום הפערים מול בתי הקולנוע הן מבחינת מסכי טלויזיות והן מבחינת איכות השמע והסאונד.
אך כיצד מחליטים באיזו מהטלויזיות לבחור? האם מסכי LCD עדיפים על פלזמות? כיצד נבחר מסך טלוויזיה? מה הסיפור של טלויזיות LED? וכמובן, כיצד ניתן לבצע התקנה עצמית של הטלוויזיה על הקיר, במקום להוציא עוד כמה מאות שקלים עבור דמי התקנה?
לי אמרו, לפני שניגשתי למלאכת ההתקנה, לבחור קודם כל את גודל המסך. אסור כאן להתפתות לרכוש מסך גדול מדי. לדעתי, השיטה הטובה ביותר לבדוק איזה גודל טלוויזיה מתאים לכם, היא זו שלימד אותי המוכר בחנות: למדוד את המרחק בין נקודת הצפייה המבוקשת ובין המיקום שבו יהיה המסך.
היחס המומלץ הוא 10 אינץ' של מסך לכל מטר של חדר. לדוגמא: אם מרחק הצפייה עומד על 3.5 מטרים, אז גודל הטלוויזיה המומלץ הינו 35 אינץ'. טווח הסטייה המומלץ הוא עד 5 אינץ'. כלומר, לאותו חדר של 3.5 מטרים מומלצת טלוויזיה של לפחות 30 אינץ' ולא יותר מ-40 אינץ'.
לרבים מאיתנו יש נטייה לרכוש טלוויזיה גדולה יותר ממה שאנחנו באמת צריכים, ומהסיבות הלא נכונות: כדי להרשים את החברים, כדי לא להרגיש שחוויית הצפייה מתמסמסת. אך בפועל טלוויזיה שלא תעמוד בשיטה הזו לא תשרת את מטרתה. גדולה מדי תהיה מסוכנת לצפייה ממושכת ואילו קטנה מדי תאמץ את העין יתר על המידה. לכן, בדיקת השטח הינה קריטית לשלב הראשוני של הרכישה.
חשוב מאוד לזהות את סוג הקיר שעליו תתוקן טלוויזיה. אם מדובר בקיר בטון או בלוקים מהסוג הרגיל (כמו שיש אצלי בחדר השינה), הרי שניתן להשתמש במתקן סטנדרטי, כבד יותר. ההבדל הוא בין מתקנים צמודי קיר, לבין מתקני זרוע, שאותם אנו מכירים מעידן הטלויזיות הכבדות והמרובעות. היום, בגלל שהמסכים שטוחים ומלבניים, אין סיבה להשתמש בזרוע, אלא אם מדובר על קיר לא מיושר או כדי לחסוך במקום.
אגב, למרות שכאן אני מדבר בעיקר על התקנת טלוויזיה על קיר בטון, התהליך עצמו זהה לחלוטין בקיר גבס, למעט סוג המתקן, הברגים והדיבלים: