אז באיזה מדיח כלים אתם מעוניינים? אינטגרלי או חצי אינטגרלי? - שאל המוכר בחנות. אתם הרהרתם בעניין מספר שניות, עד שהבנתם שפשוט אין לכם מושג. ביקשתם זמן לחשוב על זה. באותו ערב, חיפשתם באינטרנט מידע על כל אחד מהסוגים. אם הגעתם לכאן, תוכלו כבר מחר לחזור למוכר עם תשובה מנומקת.
מדיחי הכלים נחלקים למספר סוגים, שנקבעים לפי עיצובם. הסוג הראשון הוא מדיח כלים ניצב ('רגיל'), אשר, פשוטו כמשמעו, עומד במקום מתאים במטבח. מדיח שכזה הוא בעל גימור אחיד, צבעו בדרך כלל הוא לבן, והוא גם זול יותר מהמדיחים האחרים.
מדיח כלים אינטגרלי מלא מוכנס לגומחה שבין ארונות המטבח, כשפאנל התפעול שלו נמצא בשפה העליונה של דלתו. המשמעות היא שניתן לשלוט במדיח רק כאשר הדלת שלו פתוחה, ושההסתרה של הכפתורים מאפשרת התאמה מוחלטת של המדיח אל סביבת המטבח, כאשר הוא מצופה בציפוי דמוי עץ.
אז מהו מדיח כלים חצי אינטגרלי? גם מדיח כלים כזה מותקן בין דלתות המטבח. ההבדל בינו לבין עמיתו האינטגרלי המלא הוא אחד, בעיקרו של דבר: מיקום הכפתורים. במדיח כלים חצי אינטגרלי, הכפתורים ממוקמים בחלקו הקדמי של המדיח, מה שאומר שניתן לשלוט בו גם במהלך עבודתו, או כאשר דלתו סגורה.
העיצובים השונים של מדיחי הכלים משפיעים רבות על מחירם. מבין שלושת הסוגים, המדיח היקר ביותר הוא מדיח הכלים האינטגרלי המלא, והזול ביותר הוא המדיח הניצב. ההבדל בין מדיח כלים אינטגרלי לחצי אינטגרלי הוא לא גדול, כך שהשיקול המשמעותי נותר המחיר.
אולם, יש לציין כי פער המחירים בין המדיחים השונים אינו עצום. מדיח כלים שהוא חצי אינטגרלי, אבל בעל מפרט טכני מרשים, עלול להיות יקר יותר מאשר מדיח אינטגרלי מלא. את ההחלטה כדאי לבסס על סמך שיקולים נוספים.
כאמור, ההבדל בין מדיח כלים אינטגרלי לחצי אינטגרלי הוא בעיצובו. לכן, כשאתם מתלבטים בין המדיחים השונים, הטעם האישי שלכם בעיצוב וסגנון המטבח שלכם משמעותיים ביותר. לדוגמא, אם ברצונכם ליצור מראה אחיד למטבח שלכם, רכשו מדיח אינטגרלי מלא, שישתלב במטבח כמו זיקית שגם מסוגלת לשטוף כלים.
באשר לנוחות של מדיחי הכלים השונים, רבים גורסים כי מדיח כלים חצי אינטגרלי קל לשימוש הרבה יותר מהאינטגרלי המלא: למשל, אין צורך לפתוח את דלת המדיח בכל פעם שרוצים ללחוץ על כפתור. יתרון נוסף: בעוד שבמדיח אינטגרלי מלא, אם רוצים להגביר את קצב פעילות המדיח יש להפסיק את הפעלתו - הרי שבמדיח חצי אינטגרלי השליטה מתבצעת בכל רגע נתון.
בלי קשר לעיצובו של מדיח הכלים, הרי שאיכות עבודתו נקבעת לפי מספר רב של תכונות, וכשבוחרים מדיח כלים- יש בהחלט לשים לב גם אליהן. אחד הדברים החשובים ביותר הוא גודל המדיח: במרבית המקרים, מדיח רחב יהיה עדיף בהרבה, ויחסוך מאמצים רבים וגם מים בהפעלות חוזרות.
גם תכונות אחרות במדיח, כמו העיצוב הפנימי שלו, שיטת עבודתו, צורת הייבוש והרעש שהוא מייצר בעבודתו, משמעותיים מאד. מדיח כלים אשר יאזן בין כל מרכיביו בצורה הטובה ביותר, בלי קשר להיותו אינטגרלי מלא או חצי אינטגרלי, יהיה הטוב ביותר שתוכלו לבחור.