שוב אתם רבים מי יעשה את הכלים. הרי את בישלת היום בצהריים ואתה הורדת קודם לכן את הזבל. תור מי, אם כך, לשטוף את הכלים אשר נערמים בכיור המטבח בכמויות מסחריות? ובכן, כדי להפסיק לריב, ההצעה שלנו היא פשוט לקנות מדיח כלים, שיהפוך את פעולת שטיפת הכלים לפשוטה, נוחה ומהירה. כיצד תבחרו מדיח כזה?
מדיח כלים הוא מכשיר חשמלי אשר נועד לשטיפת כלים ללא מגע יד אדם (כלומר, מלבד הכנסת הכלים למדיח). דרך הפעולה של המדיח היא באמצעות חומרי ניקוי אשר מומסים אוטומטית על הכלים, כאשר לאחר מכן רסס של מים חמים שוטף ומבריק אותם.
שטיפת כלים באמצעות מדיחי כלים מונעת מריבות לא מעטות וחוסכת עבור המשתמשים בהם זמן, מאמצים ואפילו מים. לכן, לא מפתיע כי תדירות השימוש במדיחי כלים עולה משנה לשנה, וברוב הבתים ניתן למצוא היום מכשירים כאלה, על שלל צורותיהם.
כיום ניתן למצוא מדיח כלים במספר סגנונות. שני סוגי מדיחי הכלים הנפוצים ביותר בשנים האחרונות הם מדיחים אינטגרליים וחצי אינטגרליים. המדובר הוא במדיחים אשר דלתם מכוסה על ידי ציפוי עץ, כך שהם משתלבים במידה כזו או אחרת בעיצובו של המטבח.
ההבדל בין שני הסוגים היא שבמדיחי כלים אינטגרליים כל הדלת מצופה עץ, כך שכפתורי השליטה נמצאים בחלק העליון של המדיח ומוסתרים מהעין כאשר המדיח סגור או נמצא בשימוש. מדיח כלים חצי אינטגרלי כולל כפתורי שליטה בחלק הקדמי של הדלת.
כמובן שמדיחי כלים ניתן למצוא גם בתצורה הרגילה שלהם, כאשר הם עשויים אך ורק מתכת ומוכנסים למטבח כמכשיר חשמלי חיצוני. סוג נוסף של מדיחים אשר בהחלט נמכרים היום הוא מדיחי הכלים הקומפקטיים, אשר מותקנים על השיש וניתן להעבירם ממקום למקום בקלות. הבחירה בסוג הרצוי של מדיח הכלים תהיה, אם כן, בעיקר לפי הדרך בה אתם רוצים שהמטבח שלכם ייראה.
מה עוד מבדיל בין מדיחי הכלים השונים? כל מדיח מגיע עם תכונות שונות. כשבוחרים מדיח יש לשים לב שקיבולתו מספיקה עבורכם, כשבדרך כלל הקיבולת היא פונקציה של גודל המדיח וכמה כלים ניתן להכניס אליו בו זמנית.
ניתן למצוא מדיחים בשלושה גדלים: צר (45 ס''מ רוחב ו-85 ס''מ גובה) יכול להכיל עד עשר מערכות כלים. מדיח רחב, כשמו כן הוא, רחב ב-15 ס''מ ומסוגל להכיל 12-14 מערכות כלים. למדיח הקומפקטי ניתן לדחוס 5-6 סטים של כלי מטבח.
מדיח כלים נועד בראש ובראשונה להקל על פעולת שטיפת הכלים. זהו מכשיר שאמור להיות קל לשימוש. לפיכך, כשאתם מתלבטים בין המדיחים השונים, תנו עדיפות למדיחים נוחים לשימוש ביתי, כאלו שיכללו כפתורי הפעלה ברורים, טיימר שמאפשר הדחת כלים בשעות הלילה, מסנן למניעת סתימות, נוריות חיווי שונות, מנגנון פעולה שקט, וכו'.
קיימות בשוק חברות רבות אשר מייצרות מדיחי כלים. כשאתם בוחנים מדיחים, הרי שהחברה המייצרת עשויה להטות את הכף לטובת אחת המכשירים. וודאו כי המדיח מגיע לארץ באמצעות יבואן אמין וחברה מוכרת ושהוא בעל תו תקן ישראלי. המלצה נוספת: העדיפו מדיח כלים בעל שלושה ציוני תקן A: עבור ניקיון, צריכת אנרגיה וייבוש הכלים.