מכונת קפה נספרסו יכולה להיות גן העדן הפרטי שלך. לחיצת כפתור אחת, והקפה האהוב עליך כבר מוכן בכף ידך, מחכה להעניק לך את רגע האושר היומי שלך. אבל רגע האושר היומי הזה עלול להתחיל להשתנות אחרי כמה ימים, ואחרי כמה שבועות הוא כבר יהיה אחר לגמרי. הטעם של הקפה כבר מרגיש טיפה שונה, המכונה אפילו מתחילה לקרטע ולהשמיע קולות מוזרים. לא בדיוק גן עדן.
שימוש בסוגי קפסולות שונים עלול לגרום לשאריות קפה להצטבר וליצור תערובות לא רצויות, ולכן כדאי לנקות את המכונה אחת ליום, או לפחות אחת לשבוע.
סוגי מכונות קפה נספרסו שונים:
מכונת נספרסו קריאטיסטה - המאפשרת לתכנת מתכוני קפה לפי העדפה אישית,
מכונת נספרסו קריאטיסטה פלוס - בעלת צג אלקטרוני המסייע בהכנת הקפה, ו 11 אפשרויות שונות לטמפרטורת החלב.
מכונת נספרסו גראן לטיסימה - המאפשרת חימום מהיר והקצפת חלב.
מכונת נספרסו מדגם VERTUOPlus - בעלת מיכל מים גדול במיוחד.
מכונת נספרסו אסנזה מיני - הכוללת מקציף חלב ארוצ'ינו וחסכונית בחשמל.
לקפה ישנו מרכיב נוסף אשר חשוב לתת עליו את הדעת - מים. למים הנמזגים לכוס הקפה ישנה השפעה לא רק על טעם הקפה אלא גם על מכונת הקפה שלך. כידוע, כשמשתמשים באותו גוף חימום בכדי לחמם מים פעמים רבות, עלולה להצטבר אבנית שתשפיע על תפקוד המכונה כולה. כדי למזער נזקים, מומלץ להעדיף מים מטוהרים או מזוקקים.
כאמור, קפה ממכונה אשר אינה עוברת ניקוי סדיר עשוי להיות טעים פחות, ואפילו מסוכן בריאותית. חלב הנקרש בצינור החלב במשך מספר שבועות מתקלקל וכמובן מקלקל את כוס הקפה כולה, אבנית המצטברת בגוף החימום עשויה להתפורר לתוך המים ואף לגרום לסתימת המכונה. וכמובן, שאריות מצטברות מסוגי קפה שונים יוצרים תערובת שאינה ערבה לחך.
לכן, ניקוי מכונת נספרסו הוא פעולה חיונית הנחוצה לאיכות הקפה.
ראש מיצוי - משמש למיצוי טעמו של פול הקפה, יש לנקותו היטב משאריות גרגרי קפה בעזרת מים פושרים ולוודא ייבוש בטרם החזרתו למכונה.
מיכל מים - במיכל המים מורתחים המים בטרם מזיגתם על מיצוי הקפה. בכדי למנוע הצטברות אבנית במיכל יש לנקותו באמצעות נוזל לניקוי אבנית או קפסולות ייעודיות.
צינור חלב - משמש להובלת החלב הישר אל תערובת הקפה הנוזלית, להשלמת הכנתה של כוס הקפה לשביעות רצונכם. כדאי לוודא שצינור החלב נקי משאריות חלב קרושות, ובמידה והחלב כבר הצטבר אפשר להשרות את הצינור במיץ לימון ואחרי כן לנקותו.
מגש איסוף נוזלים - משמש לאיסוף הנוזלים העודפים ממכונת הקפה. יש לנקות באופן יסודי באמצעות סבון כלים, או אפילו להכניסו למדיח.
מיכל פולי קפה - משמש לאחסון פולי הקפה בטרם שימוש. מומלץ לנקות בעזרת מטלית לחה בכדי למנוע הצטברות גרגירים או שאריות בתחתית.
מסנן קפה - מסייע בסינון פולי הקפה לאחר טחינתם. ניקוי מסנן הקפה יוודא כי תערובת הקפה שלכם תהיה טהורה במידת האפשר. כדאי לנער היטב מגרגירים, ולאחר מכן לנקות בעזרת מטלית לחה.