אנו מבלים לא מעט שעות בשינה. המיטה שלנו, בייחוד כשזו מיטה זוגית, חייבת לספק מענה למכלול של צרכים ולהציע לנו, מעבר לנוחות שהיא ברורה מאליה, גם תמיכה נכונה ומוצלחת לגב ולצוואר שלנו. מיטה לא נוחה עשויה להשפיע לרעה על איכות השינה שלנו, ובשל כך, בהמשך, על ההתנהלות שלנו במהלך היום. כאשר אנו עייפים, אנו מתקשים לתפקד ולמלא את המשימות היום יומיות שלנו והבריאות שלנו, בשל כך, גם היא זו שנפגעת.

אז, איך מוצאים את המיטה המתאימה?

הנה כמה טיפים חשובים שיעזרו לכם במשימה:

  • גודל המיטה – מיטה זוגית אמורה, לרוב, לשרת שני אנשים. בשל כך עליה להיות בגודל המתאים ולהציע את אותו מרחב נוח ונעים. אם אתם זוג גבוה וגדול ממדים, בחרו מיטה גדולה ומרווחת גם כן. אם אתם זוג נמוך יחסית, מיטה בגודל סטנדרטי בהחלט תהיה המענה המתאים. אם אתם אדם יחיד, אין צורך במיטה זוגית רחבה וגדולה מדי. מעבר לכך, כדאי גם להתייחס לגודל החדר עצמו. אם צפוף מאד בחדר, אל תמהרו לחפש מיטה גדולה מדי, שכן אחת כזו יכולה לתפוס יותר מדי מקום. חשוב לדעת: גודל סטנדרטי של מיטה הוא בין 190 ל-200 ס"מ אורך ו-140 ס"מ רוחב. מיטות קינג סייז גדולות יותר תהיינה באורך של 200-220 ס"מ וברוחב של 150-160 ס"מ, ומי שמעוניין במיטות גדולות יותר, יוכל להזמין מיטה בהזמנה אישית.
  • גובה המיטה – מיטה שהיא גבוה מספיק תצריך מכם פחות מאמץ כדי לשבת ולשכב, מיד לאחר מכן, עליה וכך גם הקימה ממנה. יחד עם זאת, אם אתם אנשים נמוכים, מיטה גבוהה מדי תהיה פחות נוחה. כאשר אתם בוחנים את גובה המתאימה, קחו בחשבון את הגובה שלכם, של שני האנשים.
  • חללי אחסון – יש לא מעט מיטות זוגיות המגיעות עם חללי איחסון, למשל מגירות. זוהי דרך נפלאה לנצל מיטה קיימת לטובת ארגון וסידור החדר ואם זה חשוב לכם, חפשו אחת כזו שמציעה את אותו חלל פונקציונאלי שוודאי תשמחו לקבל.
  • נוחות, נוחות, נוחות – בכל הקשור למזרון שעליו אנו ישנים, הנוחות היא אולי אחד הפרמטרים החשובים מכל. כשזה נוגע למזרון, חשוב מאד לתת דגש לעניין הנוחות והאיכות, כי, וכפי שציינו מעלה, שינה על מיטה איכותית תבטיח לנו התנהלות טובה בבוקר למחרת וגם בריאות איתנה. זה יכול להיות מזרן אורטופדי, המכונה גם מזרן בריאות, מזרן קפיצים ועוד.
  • מחיר הוא לא הכל – אז, נכון, המחיר הוא אחד השיקולים העיקריים שיש לקחת בחשבון ולעיתים הוא אפילו השיקול המכריע במשימה. יחד עם זאת, מחיר הוא לא הכול ואם אתם מתבססים, בעת הבחירה שלכם, עליו בלבד, אתם צפויים לעשות טעות וסביר שגם לקבל את ההחלטה הפחות נכונה לכם. אין הכוונה כאן שאתם חייבים לחפש את היקר ביותר, אבל זול יכול לעלות ביוקר ואתם צפויים למצוא את עצמכם עם מיטה ומזרון לא נוחים ולא טובים לכם.
  • בחירה יחדיו – כמו החלטות זוגיות אחרות, גם ההחלטה הקשורה לבחירת המיטה, חייבת להיעשות בשניים. אחרי הכל מדובר במיטה זוגית שצריכה לשמש את שניכם, ולכן חשוב ששני בני הזוג ייקחו חלק במשימה ויצאו אליה יחדיו. זה אומר לבדוק יחד את האפשרויות הקיימות, להתנסות וגם לבחון לעומק ולהשוות.
  • סקר שוק והשוואה בין כמה אפשרויות – השוק מציע לנו כיום מבחר רחב מאד של מיטות ומזרונים, מה שהופך את הבחירה לאתגר של ממש, שעשוי לקחת כמה ימים. כדי לדייק את הבחירה כמה שיותר וליהנות ממענה בהתאמה מלאה, מומלץ לכם לפני שאתם מבצעים את הרכישה לבצע סקר שוק וגם להשוות בין כמה מיטות שונות ומזרנים. השוואה שכזו והיכרות עם השוק יעזרו לכם ללמוד על התחום, להיחשף לאפשרויות חדשות שייתכן ולא חשבתם עליהן ובאופן כללי – לפעול בצורה חכמה הרבה יותר.
  • פנייה למקום הנכון – אם אתם מחפשים מיטה זוגית וגם מזרן, תגלו לא מעט חנויות המציעות זאת. מומלץ בחום לפנות לכתובת הנכונה, לחנות שמציעה מבחר רחב של מיטות ומזרנים ובעיקר אנשי מקצוע מנוסים ומיומנים שיוכלו לעזור לכם.

לסיכום, המיטה שלכם אמורה לשמש אתכם למשך זמן רב ועל כן נדרשת התייחסות לכל הפרמטרים החשובים כדי לוודא שאכן מצאתם מה שמתאים. הקדישו לכך זמן ומחשבה ואל תמהרו לקבל החלטה.