היכן כדאי לקנות פרקטים והאם ניתן להתקין אותם לבד?

נתחיל מהסוף - אכן אפשרי להתקין פרקטים לבד, אבל חשוב לוודא שיש לכם את הידע והכלים לעשות את זה ללא תקלות בדרך. אבל לפני שתרימו לידיכם כלי עבודה להתקנת פרקטים, בואו נבין היכן רוכשים אותם, כיצד עדיף להתקינם ומה שבין לבין.
התקנת פרקט אינה מורכבת או מאתגרת כפי שהיא עשויה להיראות. אבל בהחלט צריך את הכלים והידע הנכונים כדי לעשות את זה נכון. כדי לוודא שרצפת הפרקט שלכם יחזיק מעמד לאורך שנים, ההמלצה הכי חמה היא להסתייע באנשי מקצוע בתחום התקנת פרקטים. וכשתעשו זאת, הקפידו גם לוודא כי אותם אנשי מקצוע מתמחים בסוג הפרקטים שאתם מעוניינים להתקין. לפני שאתם רצים לבחור פרקט חדש, ריכזנו כמה דגשים חשובים. 

2 סוגי הפרקטים העיקריים שחשוב להכיר 

אם כבר החלטנו שההתקנה של רצפת הפרקט עדיפה ע"י מקצוענים, כעת רק נשאר לכם לבחור את סוג הפרקט שאתם מעוניינים בו. באופן כללי, רצפות הפרקט מתחלקות ל-2 קטגוריות עיקריות: 1) רצפת עץ אמיתי, כלומר טבעי. 2) התקנת פרקט סינטטי, כלומר עץ מתועש או מעובד.
לכל אחד מסוגי הפרקטים האלו יש סט של יתרונות וחסרונות משלהם, בעוד כי פרקטים טבעיים תמיד יהיו יקרים יותר. עם זאת, הם בדרך כלל יחזיקו מעמד לאורך שנים ויהיו שווים את המחיר. ולא פחות חשוב, זכרו כי פרקטים טבעיים לרוב יצריכו גם תחזוקה (סוג של שימון) במשך השנים. 

היכן רוכשים פרקט כולל התקנה? 

בחנות של חברת ענק השטיחים והפרקטים שממוקמת בהוד השרון, תוכלו למצוא פרקטים מכל הסוגים, הן טבעיים והן סינטטיים. הפרקטים המומלצים ע"י צוות המומחים בחנות, הם:
1) פרקט למינציה ופרקטים עמידים נגד מים.
2) פרקטים מסוג פולימר PVC (מומלץ מאוד למפעלים, אך לא רק).
3) פרקט AGT בעל טולרנטיות גבוהה נגד מים וקל לתחזוקה.
מעבר לסוגי הפרקטים שצויינו כאן, ברוב החנויות ניתן תמיד גם לבדוק לגבי פרקטים בהתאמה אישית לפי צרכי הלקוח. באופן כללי, בשוק בארץ, תוכלו למצוא פרקטים כמו פרקט תלת שכבתי, אלון, פישבון, פרקטים שחורים או בצבעים אחרים ועוד. 

כמה עולה להתקין פרקט לבד ובסיוע מקצועי? 

חשוב לדעת למה אתם נכנסים בבחירת סוג הפרקט, להבין את העלויות הכרוכות בהתקנה ואת משך התהליך. בתוך כך, אם תבחרו להתקין את הפרקט בעצמכם, תצטרכו לשלם רק על החומר עצמו שמתומחר לפי מטרים רבועים.
אם תבחרו לקבל סיוע מקצועי בהתקנת פרקטים, עלויות ההתקנה בד"כ ינועו בין כ-25 ₪ ל-55 ₪ למטר מרובע. זאת, בעוד כי עלות הפרקט עצמו יכולה לנוע בין כ-100 ₪ ל-250 ₪ ומעלה למ"ר. כדי לחסוך בעלויות, אפשר לנסות לערוך איזושהי השוואת מחירים בין פרקטים ומתקינים. וכדי לחסוך בכאבי גב מיותרים, תזמינו מתקינים מקצועיים במקום שאתם תהיו מכופפים על הרצפה.