אחד השינויים התרבותיים המעניינים ביותר בעשורים האחרונים, כרוך בחדירת תרבות ה DIY לישראל. גברים ונשים מכל שכבות האוכלוסייה מעדיפים לבנות פריטים וחפצים שונים מאשר לקנות אותם. מי שהוא בעל יכולות טובות יותר, רוכש פריטים מורכבים יותר. עם הפריטים המועדפים לעניין זה ניתן למנות בניית מכשירים שונים לגינה בשיטת DIY. אחד הפריטים היותר חביבים על קהל הצרכנים הינו מחסן לגינה DIY – מחסן לגינה בהרכבה עצמית. מה זה DIY ומהו מחסן לגינה DIY? מה אפשר לאחסן במחסן גינה? מה קורה כאשר האופניים החשמליות אינם בשימוש? כדאי לקרוא – מדובר בעצות קטנות שיכולות לעשות שינוי גדול.
תרבות ה DIY בעולם, ובכלל זה בישראל, מביאה לידי ביטוי את צורת ההתנהלות המכונה "עשה זאת בעצמך" (Do It Yourself). במסגרת אופן ההתנהלות הזה אנשים מעדיפים לקנות פריטי ריהוט מפורקים, ולהרכיב את הריהוט בעצמם. ישנם מספר יתרונות לשיטה הזאת:
מחסן בהרכבה עצמית ניתן להצבה בחצר, במרפסת ובכל מקום. נכון להיום, ניתן להציב מחסן בהרכבה עצמית בחצר ללא צורך בהיתרים מיוחדים מהרשות המקומית.
מחסן גינה עשוי להיות פינת עבודה מצוינת שאפשר לפתח בה תחביבים שונים. המחסן הוא גם מקום שבו אפשר לשמור פריטים שאין בהם צורך מיידי, אך מצד שני אין מקום להשאיר אותם בבית. מדובר ברהיטים ישנים, כלים, שטיחים וציוד אחר. בנוסף, המחסן הוא מקום מצוין לאחסן בו את הסוללה של האופניים. מדובר במקום בטוח, שבו הסוללות נשמרות בלי שייפגעו ובלי שמישהו מדיירי הבית ייפגע מהן.
כל מי שקונה אופניים חשמליות, בטוח שהוא יעשה בהם שימוש ללא הפסקה. עם הזמן מתברר שהאופנים יכולות להיות מושבתות מפעילות לתקופות ארוכות. במהלך תקופות אלה יש צורך לפרק את הסוללות מהאופניים ולאחסן אותן במקום שבו הן תשמרנה בצורה האופטימלית. מהבחינה הזאת, מחסן DIY שנבנה בחצר הוא פתרון אידיאלי. הוא שומר על הסוללות מפגעי מזג האוויר, ויחד עם זאת מונע מהן להפוך לנטל על דיירי הבית. חשוב לציין שגם במחסן בגינה, חשוב מאד לעטוף היטב את הסוללות ולשמור עליהן מפני פגיעה אפשרית של לחות, גשם או כל פגיעה אחרת.