טיפים לניקוי גריל גז - כל מה שרציתם לדעת

תוכן [ הסתר ]

אוהבים לעשות על האש בגריל הגז הביתי, ולהזמין את בני המשפחה או החברים? אם כן, אז כדאי שתלמדו גם איך צריך לנקות את הגריל בצורה נכונה וכיצד יש לשמור עליו. וזאת שכן חוסר ניקיון או ניקוי לא נכון של גריל גז יגרום לבשר הנצלה עליו להיות עם טעם לוואי ולפגום באיכותו ובטעמו של המזון. כמו כן, ניקוי לא נאות של הגריל פוגע גם באיכות של הגריל עצמו, וגורם לו להיהרס מהר יותר. לכן חשוב מאוד לדעת כיצד לנקות את הגריל בצורה נכונה, ולהתמיד בביצוע הניקוי.

טיפים לניקוי שוטף של גריל גז

1. נקו את הגריל אחרי כל צלייה, ואל תתעצלו. זה יעזור לכם לשמור על איכות הגריל לאורך זמן.
2. לפני הניקוי, המתינו שהגריל יתקרר קצת, אבל לא יותר מדי, וזאת כדי ששאריות המזון לא ידבקו יותר מדי לגריל.
3. במהלך הניקוי, הברישו את רשתות הגריל ונקו אותן משאריות המזון.
4. אל תוותרו על הריקון של כוס או מגש ניקוז השומנים ועל הניקוי שלהם עם מטלית לחה, לאחר כל שימוש בגריל.
5. אל תדאגו אם הרשתות נשארו שומניות - זה דווקא טוב, כי זה מגן עליהן מפני חלודה.

טיפים לניקוי יסודי של הגריל

1. את הניקוי היסודי, שכולל פירוק של חלקי הגריל וניקויים, רצוי לבצע אחת לכמה חודשים.
2. הצטיידו במדריך לשימוש בגריל, או צלמו את החלקים לפני הפירוק, כדי שתוכלו להרכיב את הגריל חזרה בקלות רבה יותר.
3. לפני ניקוי גריל גז יסודי, שכולל פירוק של הגריל לחלקים, חשוב שתסגרו את אספקת הגז.
4. העניקו תשומת לב מספקת לניקוי רשתות הגריל והמדף הפנימי, שכן הם אלו שבאים במגע עם האוכל ובדרך כלל הם מלוכלכים ודביקים במיוחד.
5. חוץ מהברשה מיטבית של רשתות הגריל והמדף הפנימי, כדאי גם לקרצף אותם עם כרית ניקוי ייעודית, הספוגה במים חמים שעורבבו עם מעט סבון כלים.
6. לאחר הוצאת מגש או כוס ניקוז השומנים, רוקנו את תוכנם לפח, קרצפו אותם היטב, והניחו להם להתייבש.
ואם הייתה לכם תבנית חד פעמים במגש, כפי שיש בחלק מהדגמים – פשוט זרקו אותה, ושימו חדשה במקומה, לאחר ייבוש המגש עצמו.
7. הסירו את מפזרי הלהבות ונקו אותם עם כרית או סקוץ' ניקוי הטבולים במים חמים שעורבבו עם מעט סבון כלים. נקו באותו אופן גם את המבערים, אם הם ניתנים להסרה, ואם לא – נקו אותם מבלי לפרקם.
8. נקו את תחתית הגריל על ידי שליפת מגש הניקוז וריקונו ועל ידי גירוד שאריות המזון והלכלוך עם שפכטל מפלסטיק.