כל בית צריך מרפסת? מה פתאום – כל בית צריך פרגולה. וזה אפילו לא יקר כמו שחשבת! הכל על בניית פרגולה בשיטת עשה זאת בעצמך: גם חסכון וגם אתגר מספק.
דירה עם גינה היא ללא ספק נכס של ממש. מעבר לעובדה שהשקעה בגינה יכולה להיות תענוג של ממש וחגיגה לעיניים, אנחנו תמיד רוצים לטפח אותה, להגן על הצמחים שבה ולהתגאות בפני אורחינו. ומה יסב גאווה גדולה יותר מאשר בניית פרגולה?
אחד המרכיבים שמשדרגים כל חצר, גם מבחינה דקורטיבית וגם מבחינה מעשית, הוא פרגולה. לענף הפרגולות יצא שם של מותרות, של מוצר יקר שאינו נגיש לכל כיס, אך האמת היא שאם תבנה פרגולה במו ידיך, המחיר לא יהיה כל כך נורא.
אחד הגורמים המביאים לקיצוץ משמעותי בעלות בניית פרגולה הוא סוג ההרכבה. למשל, פרגולה בעלת שני עמודים תומכים מצד אחד, הנשענת מצידה השני על קיר הבית, תצריך פחות עץ מאשר פרגולה עם ארבעה עמודים תומכים, ולכן תעלה פחות. אנחנו נעסוק בפרגולות בעלות שני עמודים תומכים.
בנוסף לבחירת סוג ההרכבה, לפני שתתחיל בעבודה המעשית של בניית פרגולה, כדאי להשקיע בשלב התכנון. ערוך מדידות מדויקות, קנה את כל החלקים ואל תשכח חומרים נלווים כמו ברגים, צבעי לקה, מברגה, מקדחה וכדומה. סיימת? אז אפשר להתחיל.
השלב הבא בתהליך בניית פרגולה הוא הרכבת העמודים התומכים: מומלץ שכל עמוד יהיה באורך של כ- 40 סנטימטרים, ויורכב בצורה אלכסונית מהקרקע כך שכפי שאתה יכול לנחש משמו של אותו עמוד – ישמש כתמיכה לעמוד היסוד.
כעת יש להתקין את הקורות הרוחביות. אלו שתי הקורות שנתמכות מצד אחד על ידי עמודי היסוד ומצד שני על ידי הבית שלך. הקורות יחוברו אל הקיר באמצעות ברגיי ג'מבו, ואל קורות היסוד בברגים של 4 או 5 סנטימטרים, תלוי בעובי הקורה.
החיסכון הגדול ביותר שבנייה עצמית תקנה לכם הוא בשלב בניית הגג. בניית גג חסכונית תורכב מכמה יחידות עץ לאורך הפרגולה, כאשר את ההצללה עצמה תוכל להשיג על ידי הנחת יריעת בד או יוטה על גבי קורות האורך.
בבנייה המסורתית של פרגולות, הגג עשוי כולו מקורות עץ המונחות זו על זו בשתי וערב. שיטה זו אינה רק יקרה יותר, אלא גם מספקת הצללה פחות מוצלחת. לסיום הבניה, תצטרך לחבר את קורות האורך אל הקורות הרוחביות והרי לך בניית פרגולה עצמאית, חסכונית, וראויה לכל הגאווה שבעולם.